Desitjava escriure sobre un dels meus llocs favorits i fer saber com n’estic d’orgullosa de dir que ‘soc de mercat’.

Em ve de gust remarcar el perquè m´agrada tant, més que res, perquè aquests dies estic embrancada en una tasca molt bonica i tots aquests productes frescos amb els que estic treballant em transporten sense voler a aquest meravellos edifici…

Jo vaig nèixer entre teles, aquest era el meu destí, cosir, el meu instint però, no se dir perquè, sempre em portava cap al menjar. Girs de la vida suposo. La foto és del mercat que anava desde que era nena ben petita, és el mercat de Sant Ildelfons, de Cornellá de Llobregat.

A la seva plaça he jugat a les ‘gomes’ amb les meves cosines, a la ‘xarranca’ era imbatible!, he ballat, rigut, plorat i he trepitjat fort perquè s’em sentís bé.

I per fi, quan ja vaig tenir els meus primers talons ja una mica més gran, vaig poder entrar al seu interior i desde el primer dia vaig quedar enamorada per sempre.

Anar al mercat no és anar a un supermercat, la manera de comprar, el tracte, l’essència, el producte, la frescor, l´olor, tot és diferent. És l’atenció el que predomina, el venedor t’assessora, t´indueix cap al millor producte.

El temps de maduració, de caducitat, petites coses que hem anat perdent amb els anys per la imposició dels grans supermercats a: sírvase vostè mateix, embutxaqui vostè mateix i finalment com a novetat, cóbrese vostè mateix, peró no, no es el mateix.

Quan vas al mercat surts amb un batiburrillo de bolses, vas d´una parada a un altre, em flipen les de pesca salada per exemple. La dels ous també, són moltes varietats que n´hi han i al súper oblida´t no trobaràs més que mides però no diversitat.

Les herboristeríes, les flors, la botiga de queviuresn (m´encanta aquesta paraula) les fruiteries amb tota la seva gama de colors, tot tan ben posat, les carns, les peixateries amb la seva brillantor tan especial. Tot t´entra per els ulls…

Vas al mercat i tens per fer de menjar, no us ha passat d’anar al súper, tornar carregats i de producte fresc en realitat hem agafat ben poc, a mi, la majoria de vegades.

Ara no vaig tant com m’agradaría però si algú ha llegit fins al final, l´invito a que hi vagi a qualsevol i experimenti totes aquestes coses. Es una manera de comprar diferent, més coherent, més ecològica, més saludable i sens dubte, més propera, gent treballant per a la gent.

Quan de tant en tant m’escapo al mercat, m’agrada fer-ho desde fa anys, als mercats de (Mercat del Vendrell, Calafell…etc. Enlace de propaganda). on el seu emblematic edifici blablabalbalbala……

Anar al mercat em fa sentir bé, desperta els meus sentits, m’inspira…

Quan arribo al meu Petit Bistrô carregada de mil bosses, vaig col.locant cada coseta al seu lloc i gaudeixo de saber que tot es ben fresc, de que els colors son mes llampants que les olors son mes temptadores i perfumen el meu petit espai…

Que l’endemá quan el client quedi ben tip, jo recordi i em senti ben orgullossa de dir que jo, ‘soc de mercat’.

by Mary Herrera

9 Comments
  1. I love looking through a post that can make people think. Also, many thanks for permitting me to comment!

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.